Drie op een rij voor Andries van Iwaarden!

Laatste nieuws (16-6-2020)

Zoef demonstreert nogmaals haar klasse en schenkt Andries 3e overwinning op rij.

Zaterdag 13-6 was het tijd voor het eerste officiële concours vanuit Roye, wat ongeveer 215km van het thuishonk verwijderd is. Er was weer een zeer mooi aantal van 859 duiven ingekorfd en met de goede weersverwachting in het vooruitzicht waren alle ingrediënten voor een mooi concours aanwezig.

Om 8.00 zaterdagmorgen kregen onze gevleugelde vrienden de vrijheid. Onderweg zouden ze te maken krijgen met een matige zuidoostenwind. Met deze wind en de strakblauwe lucht was het de verwachting dat we het toch vooral van de ervaren duiven zouden moeten hebben. Aangezien de vorige 2 vluchten de winnaar in Biezelinge zat, was Andries ook nu weer de favoriet. Het was deze keer niet de 440, maar haar tante, de 436, oftewel ‘’ZOEF’’ die als een baksteen het hok invloog om 10.22. Dit moest gezien de aankomsten op Zeeuws-Vlaanderen een vroege duif zijn. Alhoewel Jaap en Marijn vd Plasse om 10.26 klokten, was dit toch genoeg voor een knappe overwinning van deze 7-jarige veterane! Iedere duivenmelker in de omgeving weet genoeg als je over ‘’Zoef’’ spreekt. De prestaties die deze duif in haar leven al heeft neergezet zijn om van te watertanden! Overigens is ook de duif op plaats 2 van Jaap en Marijn van de Plasse geen onbekende. Deze duif won vorig seizoen de 1e provinciaal op Fontenay...! Juist op tijd in vorm voor de midfond! 

De uitslag draaide verder wederom uit op een demonstratie van de Biezelingse duiven. Naast de overwinning werd er ook beslag gelegd op de plaatsen 3, 5, 6, 7, 9, 15, 16, 17 enz. Met een prijspercentage van ruim 76% (46 vd 60) mag gerust gezegd worden dat deze zaterdag een geslaagd verloop kende voor Andries. 

Verdere opvallende prestaties:
Huib Paauwe, die er vandoor gaat met de plaatsen 4, 12 en 13 met 21 duiven mee. (waaronder 2 van zijn getekende duiven)! 
Danny de Voogd, die zijn 1e getekende (van 63 duiven) met ruime voorsprong op de rest als 1e klokt wat een 8e plaats in de vereniging oplevert. 
Comb. de Goffau, met 18/26 in de punten een prijspercentage van 69%.
Verder zetten ook Miel van Hijfte, Jaap en Marijn vd Plasse, Comb. van der Jagt, Comb. Grootjans, Bram van Stee en Simon op't Hof een prijspercentage neer van 50% of hoger! 

Het wordt toch tijd dat de rest van de vereniging aan het werk gaat om Andries het hoofd te bieden, maar met de eerste midfondvlucht vanuit Melun aankomend weekend op het programma, kan alles weer anders zijn! 

Zie onderstaande link voor de uitslag:
/content/Uitslag Roye 13-06-2020_6406.pdf

R. 

Terug

Duivencentrum Nishoek - Stationsweg 4D - 4416 PJ Kruiningen - 06-51559300