Nieuwsbrief Juni 2020 - Duivencentrum Nishoek

Laatste nieuws (8-6-2020)

Nieuwsbrief Juni 2020 - Duivencentrum Nishoek

Webversie

Nieuwsbrief Juni 2020

Welkom beste sponsoren en leden!

Hier een korte nieuwsbrief van duivencentrum Nishoek.

Door middel van deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van de gebeurtenissen, ontwikkelingen
en nieuwtjes van onze vereniging.

Update seizoen 2020

Afgelopen twee weekenden zijn we begonnen met de eerste trainingsvluchten vanuit Frankrijk, alles word ingekorft volgens de regels die van kracht zijn tijdens deze corona periode.

Voorlopig mogen we nog geen officiele competitie spelen maar zullen we wel wekelijks onze duiven inkorven voor de trainingsvluchten, we hopen dat dit snel veranderd, later meer hier over in de volgende nieuwsbrief.

Even voorstellen

Mijn naam is Simon op ‘t Hof in 1962 geboren te Wemeldinge.
Zowel van vaders als van moeders kant zaten er duivenmelkers in de familie dus was het niet zo vreemd dat er een besmetting met het duivenmelkers virus zou plaats vinden. Als 12-jarige ging ik in de zomervakanties logeren bij opa van der Lijke in Breskens en raakte daar betrokken met duivensport als klein manneke was daar al wat van gezaaid.
Twee ooms hadden duiven dus de gang naar duivenhokken was ook gauw gevonden met helpen in de club en bezoekjes aan bevriende melkers van opa was er een duivenmelker in mij geboren, op dat moment woonde ik in Heemskerk in een flat dus duiven houden was geen optie, toen we verhuisden naar woning met tuin kwam er een duivenhok het was toen 1977 een jaar later gingen we mee vliegen ik deed het toen samen met mijn vader, in het eerste jaar een mooi resultaat met de jonge duiven de 4e prijs in afdeling A vanuit St. Dizier dat smaakte naar meer. Na 2 jaar besloten mijn ouders dat ze weer terug naar Zeeland wilden verhuizen en zo kwamen we in 1980 op Hansweert terecht waar we lid werden van pv de Blauwe Doffer de resultaten waren naar tevredenheid maar de omkeer kwam in 1993 toen ik met duiven van de comb. De Ridder uit Arnemuiden toppers onder de pannen kreeg en de resultaten omhoog gingen mooie vroege provinciale prijzen voornamelijk op mid en dagfond ook met duiven van mij werden aansprekende prijzen gewonnen 1e provinciaal Argenton bij Arjan Geluk en een duifkampioen op de dagfond bij Leo Goedegebure. Ik was daar best trots op dat andere ook succes hadden met mijn duiven.
Ook een 16e plaats bij de nationale jonge duiven in 2005 met 16 jonge duiven was mede door de inbreng van het de Ridder soort een mooi resultaat.
 
In 2009 ben ik verhuist naar huidige adres in Kruiningen en ook daar kwamen de duiven goed naar huis, ondertussen was dc de Nishoek ontstaan en werd de werkdruk in de club een beetje verdeeld wat zeer prettig is. Na 2 jaar programmavluchten te hebben gespeeld met goed resultaat kwam er door verandering van werk wat tijdgebrek om op een goede manier te presteren op de programmavluchten. In 2013 besloten dat het roer om moest naar de marathonvluchten, daar wat duiven voor gekregen en aangeschaft door G Jochemsen Bennekom en Sjaak de Keijzer in het zadel geholpen en door aanschaf via bonnen  bij gebr. Limburg, Mark v/d Berg, Paul v/d Boogaard en Marco Houtekamer kwamen er prestatie duiven voor marathonvluchten bij de ommekeer kwam in 2017 met een elf tal duiven van Stefan Leloux en zoon uit Kapelle die kwamen op een nieuw jonge duivenhokje te zitten er hadden het er drie zeer goed naar hun zin en vlogen als jonge duif mooie vroege prijzen in de club en de doffers zijn het jaar daarna op het hokje blijven zitten als weduwnaar. Op het andere hok word op nest gespeeld met meerjarige duivinnen en voor eigen gebruik worden er jaarlijks een dertig tal jongen gekweekt.
In 2018 speelde ik mijn eerste 1e prijs op de Marathonvluchten vanuit DAX met “Riley” en dat deed hij een jaar later nog een keer over. De andere weduwnaars gingen in 2019 ook als een speer en bezorgden mij de eerste 3 duifkampioenen in de Nishoek op marathon en een 3e plaats in het hok kampioenschap. Nu we dit jaar met een ander virus te maken hebben  zal het aanpassen zijn maar hopen dat we volgend jaar weer een mooi marathon seizoen mogen beleven.

Groeten Simon

 

Update Kees Korstanje

Even een kleine update over de gezondheid van Kees onze centrumleider namens Claudia dochter van Kees:

Het gaat naar omstandigheden goed met Kees afgelopen week is hij aan zijn vierde chemokuur begonnen, dit is de laatste voor de scan van 10 juni. Na 10 juni gaan ze kijken of de tumor kleiner is geworden en dan wordt hij weer over gedragen aan het Erasmus MC Rotterdam. In Rotterdam gaan ze dan de tumor die nog over is weg halen. Wanneer dit gebeurt is krijgt hij nog vier kuren deze zijn dan weer om de 14 dagen als het allemaal volgens plan verloopt. Als hij goede dagen heeft toont hij ook wel interesse in de duiven en als ik ze verzorg, komt hij  wel kijken hoe ze vliegen maar in het hok komt hij vrij weinig gelukkig hebben we ook veel steun van Jan Allemekinders die ik kan vragen als er wat gedaan moet worden. Dus zo goed als mogelijk proberen we er wat van te maken!
Een bedankje namens Kees voor de kaartjes en belletjes die hij krijgt hij vind het ontzettend fijn!

Groetjes Claudia

Een sponsor in de spotlights!

Veerhoek Kruiningen

Van de slager op de hoek tot het visverwerkingsbedrijf op het industrieterrein, van een airco-systeem in een groot kantoor tot een airco in de slaapkamer van een woonhuis.
JK Veerhoek Koel en Elektrotechniek staat voor iedereen klaar als het gaat om producten of ruimtes die gekoeld of ingevroren moeten worden.
Van het bouwen van koeltechnische apparatuur, tot service en onderhoud aan de installatie. Dit doen we voor kleine en grote bedrijven in vis, fruit, vlees, brood, drank, aardappelen of een ander product dat gekoeld moet worden. De koelinstallaties worden helemaal afgestemd op het product want peren worden nu eenmaal een graadje kouder bewaard dan appels. Elk product vereist zijn eigen specifieke temperatuur, afhankelijk van de grootte van de koel of vriescel zoeken we samen met u naar de beste oplossing.
Het plaatsen van airco’s doen we voor bedrijven en particulieren. Iedere ruimte heeft een andere specifieke airco nodig. Zo denken we bijvoorbeeld aan de grootte van de ruimte, aan welke kant de ruimte is, aan de noord- of zuidkant en hoeveel ruimten de ruimte heeft, dit heeft allemaal invloed op het kiezen van de juiste airco.
Is het nu voor een grote koelcel of voor een airco in de slaapkamer, voor elke nieuwbouw komen we naar u toe om te bespreken wat er nodig is en wat de beste oplossing is.
Na het bouwen staan we klaar voor u om het onderhoud en de service aan uw koelinstallatie of airco te verrichten. Als bedrijf staan we erom bekend dat we zo snel mogelijk storingen oplossen. We staan 24 uur per dag klaar voor onze klanten.
 

 
Wij willen al onze sponsoren hartelijk bedanken!
Klik HIER voor het overzicht!

 

 

Facebook / Website

Terug

Laatste nieuws

Jaap en Marijn van de Plasse zegevieren op Fontenay


Laatste nieuws (1-7-2020)

De 523 pakt voor het 2e jaar op rij teletekst op Fontenay!


Lees meer

Bram van Stee zegeviert op Melun


Laatste nieuws (22-6-2020)

Bram van Stee laat alle favorieten achter zich op de eerste midfondvlucht van 2020


Lees meer

Duivencentrum Nishoek - Weihoek 19 - 4416 PX Kruiningen - 0113 - 603987